Ryck i Abborrbacken avgjorde Rosa Bandet-loppet

Rosa Bandet-loppet avslutade TCS Lidingöloppshelgen med en härlig fajt över 10 km. Segern gick i år till etiopiskan Alemtsehay Asefa Kasegen som ryckte ifrån Charlotta Fougberg i Abborrbacken.

Redan efter ett par kilometer blev tätklungan på tre tjejer reducerad till två, med Charlotta Fougberg som lok tätt följd av Alemtsehay Asefa Kasegen. I översta delen av den klassiska Abborrbacken satte Kasegen in en stöt och ryckte. Det avgjorde loppet. Kasegen var till slut 18 sekunder före Fougberg.
– Det var ett bra lopp, jag är mycket nöjd. Och jag kommer tillbaka nästa år och springer, säger Alemtsehay Asefa Kasegen.

Vinnaren Alemtsehay Asefa, Etiopien,  i Rosa Bandet-loppet i Rosa Bandet-loppet Lidingöloppet under Lidingöloppet den 30 september 2018 i Lidingö.
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Charlotta Fougberg höll ihop sitt lopp väl och var en glad tvåa.
– Jag inledde i bekväm fart, det var ingen annan som ville dra. När sedan rycket kom så kunde jag inte svara, men jag försökte slappna av och gå in i mitt lopp för att kunna slutföra det bra. Lidingöloppet är en folkfest, det är jätteroligt att springa här.

Tvåan Charlotta Fougberg, Ullevi FK i Rosa Bandet-loppet Lidingöloppet under Lidingöloppet den 30 september 2018 i Lidingö.
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Trea blev etiopiskan Maeregu Shegae, orienteringslandslagets Alva Olsson och Emma Bjessmo tog platserna bakom henne.

Rosa Bandet-loppet 10 km är tävlingslopp för kvinnor. Loppet utgör startskottet för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och i år samlades över 720 000 kr in till cancerforskningen.

​Alla resultat Rosa Bandet-loppet

Foto: Peter Holgersson