Lidingöloppet och Cancerfonden i livsviktigt samarbete – spring Rosa Bandet-loppet 30 september!

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj engagerar många och samlar varje år in viktiga miljoner till svensk cancerforskning. 2017 samlade Rosa Bandet in rekordsumman 84 miljoner kronor.

 

Alla berörs vi på ett eller annat sätt av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och man blir stolt när man möter kända och okända ansikten – på bussen, i butiken eller i konferensrummet – som bär det rosa bandet.

 

Forskningen visar att daglig pulshöjande aktivitet, minst 30 minuter om dagen kan minska risken att drabbas av cancer. Därför känns det givet att vi på Lidingöloppet gör vad vi kan för att uppmuntra till fysisk aktivitet och bidra till att sprida kunskap om prevention. Att vi samtidigt kan bidra till cancerforskningen och på så sätt hjälpa drabbade familjer, vänner, kollegor och medmänniskor känns fantastiskt.

 

Loppet arrangeras för 26:e gången och för 3 gången som Rosa Bandet-loppet. Ett lopp på 10 eller 4 km i härlig kuperad terräng på Grönsta gärde på Lidingö, där hela eller delar av anmälningsavgiften går till cancerforskningen. Det är en knallrosa folkfest som går av stapeln dagen efter Lidingöloppet, söndag 30 september, för såväl kvinnor som män.

 

Förra året samlade Lindingöloppets Rosa Bandet-lopp in 532 000 kronor till Cancerfonden och svensk cancerforskning, och i år har vi som målsättning att kunna bidra med 1 miljon kronor. Hjälp oss att nå vårt mål, anmäl dig och kollegorna på www.rosabandetloppet.se.

 

Vi ses där!

 

Tomas Hoszek

Generalsekreterare Lidingöloppet